Jednoročná ázijská listová zelenina výnimočná svojou pikantnou horčicovou chuťou. Rastlina je bohatá na živiny, obsahuje veľa vápnika. Optimálny termín pestovania je na jar alebo na jeseň. V kuchyni má široké uplatnenie.
Ázijská zelenina: KOMATSUNA, HORČICA ČÍNSKA - listová (Brassica rapa var. komatsuna/Kapusta sitinová)
Jednoročná ázijská listová zelenina výnimočná svojou pikantnou horčicovou chuťou. Klinovité, mäsité listy sa v ranom štádiu využívajú na šalát, dospelé sa upravujú dusením. Rastlina je bohatá na živiny, obsahuje veľa vápnika. Optimálny termín pestovania je pri krátkom dni na jar alebo na jeseň. V zimnom období sa pestuje v truhlíkoch alebo v miskách. V lete trvá kultúra 20 - 35 dní, v zime 60 dní (pre väčšie rastliny 55 dní v lete a 80 dní v zime). Keď odrežete rastliny 2 cm nad povrchom pôdy, tak znova obrastajú. V ázijskej kuchyni má rastlina široké uplatnenie, mimo šalátov sa konzervuje solením, sušením alebo sa nakladá do sójového nálevu.
Nový komentár