Kvasia už od 8 stupňov Celzia. POTLÁČAJÚ DIVOKÉ KVASENIE.Pridanie kvasiniek v kvasnej technológii pálenky: pomocou odrodových kvasiniek v porovnaní so spontánnym kvasením alebo pekárenskými kvasinkami dosiahneme vyšší obsah alkoholu. Ich využitím získame spoľahlivé kvasenie a príznačné chuťové arómy - čisté ovocné arómy. Návod: obsah 10g rozpustíme za pomalého miešania v 1 dl teplej vode bez chlóru (35-39 st.C), necháme stáť 15 minút a potom pridáme do 50 l muštu alebo rmutu (kvasu) a dôkladne premiešame, pričom dbáme na to, aby rozdiel teplôt medzi pridanými kvasinkami a muštom/ rmutom nebol vyšší ako 10 stupňov. C. Ak by tomu bolo tak, pridáme do kvasiniek najskôr ďalších 1 dl muštu/ rmutu a až potom pridáme tuto zmes do ostatného muštu/ rmutu, pričom opäť by nemal byť rozdiel teplôt vyšší ako 10 stupňov.
Nový komentár